Категории
Количка
Болки в ставите

Болки в ставите

ВИЖТЕ НАЙ-ДОБРИТЕ ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ЗА ПРОБЛЕМИ СЪС СТАВИТЕ прочетете повече

ВИЖТЕ НАЙ-ДОБРИТЕ ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ЗА ПРОБЛЕМИ СЪС СТАВИТЕ

Болките в ставите често са изтощително състояние, което засяга милиони хора по света, ограничавайки тяхната подвижност и качество на живот. Въпреки че има различни фактори, които допринасят за болките в ставите, включително възраст, нараняване и възпаление, включването на хранителни добавки в ежедневието ви може да предложи потенциално облекчение и подкрепа за горните, долните крайници и сухожилията.

В нашия сайт ще откриете хранителни добавки както на капсули, така и в течна форма. И двата вида са еднакво популярни и работещи поради тяхното удобство, точно дозиране и лесен прием. Добавките в тази категория са на две забележителни марки Naturalico и Biovital

И двете марки са инвестирали и продължават да разработват гама от хранителни добавки, специално предназначени за облекчаване на болките в ставите и подобряване на тяхното здраве. 

КОЛАГЕН, ГЛЮКОЗАМИН И МСМ ОСНОВНИ КОМПОНЕНТИ


Всеобхватните формули за ставни проблеми често включват ключови съставки като колаген, глюкозамин, хондроитин сулфат и метилсулфонилметан (МСМ). Глюкозаминът играе жизненоважна роля в образуването и възстановяването на хрущяла, докато хондроитин сулфатът осигурява съществена структурна подкрепа на съединителните тъкани около ставите. Освен това МСМ спомага за намаляване на възпалението и действа като естествен аналгетик, намалявайки болката в ставите.

Също така важна роля за ставите играе Колагенът. Комбинацията от Колаген – морски и животински с витамин С въздейства върху хрущялите, ставните връзки и костите.

Що се отнася до долните крайници, добавките за болки в ставите се фокусират върху решаването на проблемите в бедрата, коленете и глезените. Като осигуряват основни хранителни вещества на ставите, тези добавки насърчават регенерацията на ставите, намаляват възпалението и подобряват целостта на околните тъкани. Това може да доведе до подобряване на гъвкавостта, намаляване на болката по време на движение и повишаване на стабилността.

Формулите често включват ключови съставки като куркума, джинджифил и екстракт от босвелия.

Съществуват няколко вещества и билки, които обикновено се използват за лечение на ставни проблеми. Важно е да се отбележи, че въпреки че някои природни средства могат да облекчат болката и възпалението на ставите, те може да не са подходящи за всеки и винаги е добре да се консултирате със здравен специалист, преди да започнете ново лечение. Ето някои вещества и билки, които често се използват при проблеми със ставите:

КОИ СА НАЙ-ВЪЗДЕЙСТВАЩИТЕ ВЕЩЕСТВА И БИЛКИ ПРИ БОЛКИ В СТАВИТЕ 

 
Глюкзамин: Глюкозаминът е естествено съединение, което се намира в организма, по-специално в хрущяла. Обикновено се използва като хранителна добавка за поддържане на здравето на ставите и намаляване на болката, свързана с остеоартрит.

Хондроитин: Хондроитинът е друго съединение, което се намира в хрущяла. Често се комбинира с глюкозамин в хранителни добавки, за да подпомогне овладяването на болката в ставите, да намали възпалението и да поддържа подвижността на ставите.

Куркума: Куркумата съдържа съединение, наречено куркумин, което има мощни противовъзпалителни свойства. Тя често се използва в аюрведичната медицина за облекчаване на болките и възпаленията в ставите.

Джинджифил: Джинджифилът има естествени противовъзпалителни свойства и може да помогне за намаляване на болката и подуването на ставите. Той може да се консумира като чай, да се добавя към храна или да се приема като добавка.

Босвелия: Босвелията, известна още като индийски тамян, се използва в традиционната медицина за лечение на възпалителни състояния, включително проблеми със ставите. Тя може да помогне за намаляване на болката и възпалението в ставите.

Дяволски нокът: Дяволският нокът е билка, произхождаща от Африка, и се използва традиционно за лечение на артрит и други възпалителни състояния. Той може да помогне за облекчаване на болката в ставите и да подобри подвижността.

Кора от върба: Кората на върбата съдържа съединение, наречено салицин, което е подобно на аспирина. Използва се от векове за намаляване на болката и възпалението, включително болките в ставите.

Рибено масло: Рибеното масло е богато на омега-3 мастни киселини, които имат противовъзпалителни свойства. То може да помогне за намаляване на болката в ставите и сковаността, свързани със заболявания като ревматоиден артрит.

МСМ (метилсулфонилметан): МСМ е сяросъдържащо съединение, което се среща естествено в някои растения и животни. Обикновено се използва като хранителна добавка за поддържане на здравето на ставите и намаляване на възпалението. 

Капсаицин: Капсаицин: Капсаицинът е активният компонент в лютите чушки и има болкоуспокояващи свойства. Той може да се прилага локално под формата на кремове или мехлеми за облекчаване на болките в ставите.

Не забравяйте, че макар тези вещества и билки да са показали потенциал за справяне със ставните проблеми, индивидуалните резултати могат да варират. Преди да ги използвате, е необходимо да се консултирате със здравен специалист или квалифициран билкар, за да определите подходящата доза, потенциалните взаимодействия с лекарства и всички възможни странични ефекти.

Течните и капсулирани хранителни добавки,  предлагани от Biovital и Naturalico, осигуряват няколко предимства за облекчаване на болката в ставите. Прецизното им дозиране гарантира, че получавате точното количество ключови хранителни вещества за оптимална подкрепа на ставите. 

В  заключение, хранителните добавки играят значителна роля в овладяването на ставните болки и подобряването на здравето на ставите. Както Biovital, така и Naturalico предлагат  добавки, специално разработени засправяне със ставните болки в горните и долните крайници. Тези добавки съдържат ключови съставки, известни със своите противовъзпалителни свойства, облекчаване на болката и поддържане на хрущялите. Като включите тези добавки в ежедневния си режим, потенциално можете да почувствате намалена болка в ставите, подобрена гъвкавост и подобрена цялостна функция на ставите

1-32 от 35 (2 стр.) Сравняване0
Доказан опит
Повече от 10 години на пазара с хранителни добавки и хиляди доволни клиенти
Безплатна доставка
За поръчки на стойност над 70 лв - срок от 1 до 3 работни дни
Консултация
24-часова консултация с нашите специалисти по телефон и мейл
Гаранция
Изцяло натурални екстракти, с гаранция за работещи артикули, за подкрепа на вашето здрве
Яндекс.Метрика