Категории
Количка

Морски колаген с Витамин C за здрави стави, кожа, нокти и коса

Морски колаген с Витамин C за здрави стави, кожа, нокти и коса
-19 %

📞 Ако имате затруднение с поръчката в сайта позвънете ни!Ние ще приемем Вашата поръчка по телефона 0887 599 268

32.31 лв.
39.90 лв.
Спестявате: 7.59 лв. (19%)

На най-добра цена: 

 • укрепва опорно-двигателния апарат;
 • при дискомфорт и скованост в ставите
 • за нормализиране състоянието на хрущяла;
 • ускоряване на регенерацията на тъканите;
 • за възстановяване на естествената влажност и еластичност на кожата
 • подобрява състоянието на косата и ноктите

 

Бърза поръчка с телефон

Ще се свържем с вас за уточнение за вашата поръчка.
Експресна доставка за цялата страна ▪ Доставка на следващия работен ден при поръчка до 17:00 ч. ▪ Всяка пратка пътува с опция преглед и тест

Морски колаген + Витамин С е хранителна добавка, разработена от специалисти на Биовитал. В разработената формула са зползвани  100% натурални високостандартизирани съставки с гарантиран ефект. 

Почти всички научни изследвания показват, че продължителното приемане на хранителни добавки с натурален морски колаген, освен вътрешния положителен ефект върху тялото, имат и положителен ефект върху еластичността на кожата, намаляването на бръчките, подобряването на състоянието на косата и подпомагат здравината на ставите, като :
намаляват възпалението, предпазват ги от увреждане и потискат болката

Това се дължи на факта, че морският колаген се абсорбира през чревната стена 1,5 пъти по-бързо от другите видове колаген, което му позволява да навлезе по-бързо в кръвта.

Рибният колаген (или морският колаген) се среща по-рядко в хранителните добавки, които се предлагат на българския пазар, поради значително по-скъпата суровина.  Морския колаген се получава се от кожата и люспите на дълбоководни риби. Докато животинският се прави от сухожилията, хрущялите, кожата на говеда, пилета и свине.

Какъв колаген да пия? Рибен или телешки колаген?

Морският колаген напоследък става все по-популярен сред най-информираните хора. Нека да разгледаме защо морският или рибен колаген е най-добрият и ефективен начин за регенериране на тялото.

В ранните дни на производството на колаген се използва колаген от животински произход, тъй като процесът на получаването му е много по-лесен, отколкото получаването му от риба. Животинският колаген се появява на пазара много преди морския. Но с развитието на промишленото производство на морски колаген, стана ясно, че ползите за здравето от рибния колаген са несравнимо по-добри от животинския.
Молекулите на животинския колаген са много по-големи от морския колаген, което затруднява усвояването.

➡️Биохимичният състав на рибения колаген е почти идентичен с човешкия. Това прави включването на рибен колаген в структурата на човешките протеини почти естествено.
➡️Освен това, въпреки че животинският и рибният колаген имат еднакъв набор от аминокиселини, те се различават по броя на отделните аминокиселини, което прави структурата и свойствата на морския колаген многократно по-полезен от животинския.
➡️Аминокиселините, намиращи се в много малки количества в животинския колаген (като хидроксипролин, пролин, глицин, серин, тирозин, аланин, глутаминова киселина и аспарагинова киселина, които са от съществено значение за задействане на процеса на синтез на колаген в тялото) се намират в много по-високи концентрации в рибния колаген.
➡️Лабораторни изследвания на животински и рибен колаген показват, че аминокиселинният състав, молекулярната структура и размерът на морския колаген го правят по-ефективен за използване и усвояване от човека.
➡️Изводът е очевиден: рибният колаген задейства естествените процеси на образуване на колаген в тялото много по-бързо и по-ефективно от животинския.

В допълнение, много проучвания показват, че висококачественият рибен колаген, който преминава през етапа на ултрафилтрация, причинява по-малко алергични реакции при хора с алергии. В допълнение, потребителят на рибен колаген не може да бъде изложен на болести от животински произход (като шап по говедата или бяс)

Как действа морският колаген с витамин С на Биовитал?

Морският колаген капсули на Биовитал е уникален протеин, получен от епидермиса и люспите на дълбоководни риби.Той стимулира тялото ни, като активира естествения синтез на своя човешки двойник. Това води до подобряване на общото състояние и здравето като цяло:

✅укрепване на опорно-двигателния апарат;
✅нормализиране на състоянието на хрущяла;
✅ускоряване на регенерацията на тъканите;
✅възстановяване на естествената влажност на кожата, повишаване на нейната стегнатост и еластичност;
✅защита на сърдечно-съдовата система.

Качествен рибен колаген е най-доброто за вашето тяло. Помага за възстановяване на протеиновия баланс, поддържайки вашата красота и здраве.

1️⃣МОРСКИ КОЛАГЕН + ВИТАМИН C  ОТ BIOVITAL ПОДОБРЯВА ЗДРАВЕТО НА СТАВИТЕ

Намаляването на нивата на колаген с възрастта засяга хрущялната тъкан. Колагенът е най-важният му компонент и поддържа неговата структура и цялост. Рискът от развитие на ставни заболявания (като остеоартрит) се увеличава с възрастта поради отслабването на производството на колаген.

Изследванията показват, че добавките с морски колаген помагат за облекчаване на болките в ставите и симптомите на артит. Авторите на изследването отдават този ефект на факта, че приемането на колаген може да стимулира производството му в хрущялната тъкан след натрупване на достатъчно количество, тъй като колагенът стимулира тялото да синтезира фибробласти - клетки, участващи в производството на колаген.

2️⃣МОРСКИ КОЛАГЕН + ВИТАМИН C  ОТ BIOVITAL Е ПОЛЕЗЕН ЗА ЧЕРВАТА

Морският колаген е богат на пролин, глутамин и глицин и затова е полезен за стомаха и червата. Тези аминокиселини са от съществено значение за здравето на чревната лигавица.

Увреждането на чревната лигавица може да доведе до синдром на пропускливите черва. При това заболяване частиците храна и отпадъци преминават от червата в кръвта. Симптомите на пропускливи черва включват газове, подуване на корема, непоносимост към определени храни и могат да доведат до синдром на раздразнените черва.

Приемането на морски колаген може да помогне за възстановяване на чревната лигавица и да облекчи симптомите на синдрома на пропускливите черва и други възпалителни заболявания на червата като болестта на Crohn и целиакия.

3️⃣МОРСКИ КОЛАГЕН + ВИТАМИН C  ОТ BIOVITAL НАЙ-ДОБРИЯТ КОЛАГЕН ЗА КОЖАТА

Хидратацията, целостта и еластичността на кожата зависят от нивото на колаген. Отслабването на синтеза на колаген с възрастта води до появата на фини и дълбоки бръчки и суха кожа.

Проучванията показват, че жените, които приемат добавки с морски колаген, имат подобрена еластичност на кожата и по-малко суха кожа в сравнение с жените, които не приемат. Друго проучване установява значително намаляване на бръчките при жени, които приемат добавки с колаген, в сравнение с тези, които не приемат.

Ползите от морския колаген за кожата се дължат на способността му да стимулира синтеза на фибробласти и по този начин да засили производството на колаген в тялото. Колагенът може също така да стимулира увеличаването на еластин и фибрилин, друг важен протеин, открит в кожата.

4️⃣МОРСКИ КОЛАГЕН + ВИТАМИН C  ОТ BIOVITAL ПОДПОМАГА НАТРУПВАНЕ НА МУСКУЛНА МАСА

Морският колаген съдържа аминокиселината глицин, която може да помогне за повишаване на нивата на креатин, основен протеин за растежа на мускулите. До 10% от мускулната маса идва от колаген. Помага за поддържане на мускулната сила и функция.

В едно проучване мъже, които са приемали добавки с морски колаген и са тренирали, са увеличили значително силата и мускулната маса в сравнение с мъжете, които не са приемали колаген. Друго проучване показа, че хората, които са загубили мускулна маса поради възраст, са успели да я изградят, когато са приемали добавки с колаген.

Морският колаген също помага за запазване на мускулната маса, като намалява разграждането на мускулната тъкан. В допълнение, колагенът съдържа аминокиселината пролин, която има антиоксидантни свойства и може да помогне за облекчаване на болката и клетъчните увреждания, свързани с упражненията, като по този начин ускорява възстановяването от упражнения.

5️⃣MARINE COLLAGEN + VITAMIN C  ОТ BIOVITAL ПОДДЪРЖА СУХОЖИЛИЯТА И СТАВНИТЕ ВРЪЗКИ

Сухожилията и връзките са изградени предимно от колагенови влакна. Изследванията показват, че приемането на добавки с морски колаген може да бъде полезно при наранявания на сухожилията. Когато връзките или сухожилията са повредени, тялото произвежда повече колаген, за да ги възстанови.

Добавките с морски колаген могат да помогнат за стимулиране на производството на колаген и да ускорят възстановяването от нараняване.

6️⃣МОРСКИ КОЛАГЕН + ВИТАМИН C  ОТ BIOVITAL ПОДДЪРЖА ЗДРАВЕТО НА КОСТИТЕ

Подобно на връзките и сухожилията, костите са изградени предимно от колаген. Колагенът придава на костите тяхната структура и е важен за здравината и плътността на костите.

Изследванията показват, че добавките с колаген могат да помогнат за забавяне на костната тъкан, което може да доведе до остеопороза. А  жените, които приемат добавки с колаген, имат по-висока костна минерална плътност от тези, които не приемат добавки. Ниската костна минерална плътност води до развитие на остеопороза.

7️⃣МОРСКИ КОЛАГЕН + ВИТАМИН C  ОТ BIOVITAL ПОДДЪРЖАТ ЗДРАВИ КОСАТА И НОКТИТЕ

Редица проучвания са установили, че пероралният прием на морски колагенови пептиди намалява чупливостта на ноктите и ускорява растежа им.

А също така изследователите са установили, че приемът на колаген насърчава растежа на косата и ноктите.

8️⃣МОРСКИ КОЛАГЕН + ВИТАМИН C  ОТ BIOVITAL ПОДДЪРЖА ЗДРАВЕТО НА СЪРЦЕТО

Колагенът е от съществено значение за целостта на стените на артериите и поддържането на тяхната структура. Артериите са кръвоносни съдове, които пренасят обогатена с кислород кръв от сърцето до различни телесни тъкани, за да ги снабдят с кислород и хранителни вещества.

Намалените нива на колаген с възрастта могат да доведат до отслабване на стените на артериите и развитие на атеросклероза (стесняване на артериите). Атеросклерозата увеличава риска от инфаркт и инсулт.

9️⃣КАК ПОМАГА ВИТАМИН С В МОРСКИЯ КОЛАГЕН НА  BIOVITAL?

Витамин С е мощен антиоксидант, който помага за защитата на клетките от увреждане на свободните радикали и участва в производството на колаген. Витамин С помага за укрепване на имунната ви система и намаляване на възпаленията. Антиоксидантните своиства на Витамин С стимулират производството на колаген за възстановяване на тонуса и еластичността на тъканите.

ЗАЩО ДА ПОРЪЧАТЕ МОРСКИ КОЛАГЕН + ВИТАМИН C  ОТ BIOVITAL

 • Морски колаген + витамин С на Биовитал е богат на аминокиселини (структурни компоненти на протеина) и е оптималната добавка за поддържане на голямо разнообразие от телесни структури и системи.
 • Може да поддържа чревната лигавица, косата и ноктите, костите и мускулите. С негова помощ артериите могат да поддържат своята структура, а кожата – младежки вид.
 • Добавката на Биовитал е съставена от качествен рибен колаген + витамин С. Тя е полезена за връзките и сухожилията, особено когато са наранени. С възрастта вероятността от развитие на остеоартрит се увеличава поради отслабването на производството на колаген, така че нашата добавка морски колаген + Витамин С е  идеална за тези, които страдат от такива проблеми.

КАК СЕ ПРИЕМА?

Като хранителна добавка, приемайте по 1-2 капсули дневно с вода

ВАЖНО

❌Да не се превишава препоръчителната дневна доза;
❌Да не се употребява като заместител на разнообразно хранене;
❌Да се съхранява на сухо, хладно място и проветриво място, недостъпно за малки деца;
❌За максимални резултати, специалистите препоръчват минимален прием от 3 месеца;
❌Възможно е да почувствате подобрение от  първите седмици;

 

КУПИ НА ПРОМОЦИЯ 2 ОПАКОВКИ +1 БЕЗПЛАТНА + ДОПЪЛНИТЕЛЕН ПОДАРЪК ОРГАНАЙЗЕР ЗА ЛЕКАРСТВА

 

Онлайн поръчка

  

КУПИ НА ПРОМОЦИЯ 3 ОПАКОВКИ +2 БЕЗПЛАТНИ + ДОПЪЛНИТЕЛЕН ПОДАРЪК ОРГАНАЙЗЕР ЗА ЛЕКАРСТВА

Онлайн поръчка

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА предлагаме за поръчки над 70 лв. до офис на СПИДИ.

Доставката се заплаща допълнително от купувача.

Работим с куриерски фирми СПИДИ и ЕКОНТ, като доставката се извършва до офис на куриерската фирма или до ваш адрес.

Точната сума на доставка може да видите след като добавите желаните от вас продукти в кошницата и посочите данните си за доставка: 

 • Доставката до офис на Спиди е 4.50 лв.
 • Доставката до точен адрес чрез Спиди е 6.50 лв.
 • Безплатна доставка чрез Спиди за поръчки над 70 лв.
 • Доставка до офис на Еконт е 8.50 лв.
 • Доставка до точен адрес чрез Еконт е  9.90 лв.

Всички поръчки се обработват в работно време, както следва:

 • Понеделник - Петък: 09.00ч - 17.00ч с доставка на следващ ден!
 • Поръчки подадени след 17:00ч се обработват на следващия ден!
 • Поръчки подадени в интервала: Петък след 17:00ч - Понеделник до 09:00ч се обработват в Понеделник и се изпълняват във Вторник.

*Поръчки подадени по време на официални празници се обработват и изпълняват спрямо работното време на "Спиди". Моля, прочетете Пълните условия за доставка

Имaтe зaпитвaнe зa дaдeн пpoдyĸт?

Haшите консултанти c paдocт щe Bи пoмoгнат пpи избopa нa пoдxoдящ зa Bac пpoдyĸт и ще отговорят на всички ваши въпроси. Koнcyлтaциятa e нaпълнo бeзплaтнa! 

Изпpaти ни e-мeйл нa: sales@biovital.bg или ни ce oбaди нa 0887 599 268

Поръчките в нашия сайт стават по три начина : 

1. Направете БЪРЗА ПОРЪЧКА, като впишете в полето си телефонен номер, а нашите консултанти ще се свържат с Вас. 

2. Можете Вие да се обадите по телефона на нашите консултанти 0887 599 268

3. Стандартна поръчка. Вижте видеото.

Хаштагове: колаген

Полезни статии

07.09.2023 17 МИТА ЗА ЗДРАВОСЛОВНИТЕ ПОЛЗИ ОТ СЕКСА
bojidar 0
Как и защо сексът е полезен?;Има толкова много източници в печатни издания и в интернет, които ни уверяват, че сексът е полезен. Но съответни клинични проучвания относно ползите от секса не са провеждани.;Основно вниманието е насочено към ползите от лечението на определени заболявания, които от своя страна могат да бъдат придружени от подобряване или влошаване на сексуалния живот на хората.;
14.02.2024 АВИТАМИНОЗА. КАК И ЗА КАКВО ПОМАГАТ ВИТАМИНИТЕ В ОРГАНИЗМА?
bojidar 0
Витамините са органични вещества, необходими за нашето тяло, които не могат да бъдат синтезирани от самия организъм (с редки изключения) и идват с храната или могат да се приемат като хранителни добавки. Витамините осигуряват жизнените процеси в организма и влияят на цялостното ни благосъстояние.
23.12.2023 АВОКАДО КАЛОРИИ, ПОЛЗИ. КОЙ НЕ ТРЯБВА ДА ЯДЕ АВОКАДО?
bojidar 0
Авокадото вече се е превърнало в символ на здравословен начин на живот. Заради високото съдържание на здравословни мастни киселини и витамини, както веганите, така и феновете на кето диетата го обожават. Авокадото е естествен диуретик. Подпомага изхвърлянето на излишната вода и намалва подуването. Освен това авокадото е богато на калий и допълнително намалява задържането на вода.

Мнения, отзиви и коментари за Морски колаген с Витамин C за здрави стави, кожа, нокти и коса

 • (4.94)

Общо отзвиви (32)
Кликнете тук, за да оставите отзив или коментар към продукт.


Яндекс.Метрика