Категории
Количка
Мъжко здраве

Мъжко здраве

ВИЖТЕ НАЙ-ДОБРИТЕ ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ЗА МЪЖКО ЗДРАВЕ прочетете повече

Всичко необходимо за мъжкото здраве на едно място

Изобщо нямаше да имаме нужда от добавки с витамини и минерали, ако диетата ни беше плътно наситена с всички необходими съставки и се състоеше изцяло от здравословни, непреработени химически, органични продукти. Разбира се, това е възможно в един идеален свят. Но на практика това не винаги се случва при много мъже, поради което има недостиг на хранителни вещества, което води до здравословни проблеми.

Мнозина смятат, че недостигът на витамини или минерали през 21-ви век е проблем главно за мъжете от страните от третия свят, но според изследвания дори мъжете в най-развитите страни изпитват дефицит на основни витамини и минерали. Изследванията показват, че мъжете, които се придържат към така наречената „западна диета“ (предполагаща консумация на големи количества червено месо, яйца, люти и солени храни, мазни млечни продукти, рафинирана захар, хляб) имат дефицит на поне един вид витамин или минерали. През 2009 г. бяха публикувани резултатите от изследване, което показва, че 77% от мъжете, които приемат недостатъчно количество магнезий, изпитват дефицит на витамини: D и B12, минерали: калий и йод. Мъжкото тяло е също толкова податливо на хранителни дефицити, колкото и женското, и коригирането на тези недостатъци може да помогне за подобряване на много аспекти на мъжкото здраве.

 • покачване на мускулна маса;
 • ускоряване на метаболизма;
 • намаляване на количеството мазнини в тялото;
 • повишена енергия;
 • подобряване на съня;
 • подобряване на сексуалната активност;
 • намален риск от сърдечно-съдови заболявания,
 • рак на червата и рак на простатата.

Избираме най-добрите витамини за мъже

Известният американски диетолог д-р Джош Акс дава следния съвет на мъжете при избора на необходимите витамини: «Когато търсите поливитамини, горещо препоръчвам да изберете ферментирал вариант. Ферментацията е форма на предварително храносмилане, която улеснява усвояването на хранителните вещества и това означава, че ще получите по-голям хранителен ефект на доза от неферментиралата версия. Аз лично го приемам като поливитамини, както и различни добавки, например: Ashwagandha, Saw Palmetto, Ginger и други.

Витамин D

Ключов фактор, влияещ върху нивото на тестостерона. Според медицински изследвания голяма част от мъжете (около 75%) имат дефицит на витамин D. Този дефицит може да бъде причина за ниски нива на тестостерон, което от своя страна води до следните проблеми:

 • понижен метаболизъм;
 • намалено либидо;
 • хронична умора;
 • депресия;
 • остеопороза;
 • затлъстяване


Дефицитът на витамин D може също да повлияе негативно на сърдечната функция и здравето на костите при по-възрастните мъже.

Витамин B12

Много мъже имат ниски нива на витамин B12 (средно 3-4% от възрастните мъже имат дефицит на витамин B12 и около 20% са с граничен дефицит). Изследванията показват, че повечето мъже обикновено получават необходимата дневна норма B12 заедно с продукти от животински произход (говеждо, яйца, птиче месо). Въпреки това, липсата на витамин В12 в организма може да бъде причинена от употребата на определени лекарства, които влияят на неговото усвояване. Лекарствата за сърбеж, лекарствата за диабет и лекарствата за контрол на кръвното налягане могат да повлияят отрицателно на метаболизма на B12 в мъжкото тяло.

Цинк

Той е от съществено значение за поддържане на оптимални нива на тестостерон, които са склонни да намаляват с възрастта поради наднормено тегло или стрес. За мъжете е важно да поддържат балансирани нива на тестостерон, тъй като ниските нива на тестостерон водят до депресия, остеопороза, затлъстяване, сърдечни заболявания и дори смърт

Омега 3

Важен за здравето на сърцето и простатата. Рибеното масло има противовъзпалителен ефект, влияе върху работата на сърдечно-съдовата система, зрението, мозъка.

Антиоксиданти

Тяхното най-голямо въздействие е борбата срещу свободните радикали (оксидативен стрес), които ускоряват процеса на стареене и излагат мъжете на по-голям риск от заболявания: рак, когнитивен спад, загуба на зрение и сърдечни заболявания. Такива антиоксиданти като: витамини А, С и Е; коензим Q10; Алфа-липоевата киселина е от съществено значение за предотвратяване на стареенето и просто за подобряване на цялостното здраве. Те предотвратяват увреждането на клетките, причинено от замърсена околна среда, излагане на слънчева светлина, физическо натоварване, стрес, метаболитни нарушения. Приемът на коензим Q10 може да понижи кръвното налягане, като същевременно повишава нивото на VC-COD (вътреклетъчна супероксиддисмутаза). Този ензим е основният регулатор на биоактивността на азотния оксид в стените на кръвоносните съдове, сърцето, белите дробове, бъбреците. Той предпазва кръвоносните съдове от увреждане и може също така да подобри качеството на спермата и, от своя страна, мъжката плодовитост.

Магнезий

Този микроелемент играе важна роля в поддържането на мъжкото здраве. Важен е за контролиране нивото на глюкозата в кръвта, синтеза на протеини, предаването на нервния импулс. Според изследвания средно около половината от населението получава магнезий в недостатъчни количества. Един от начините да увеличите консумацията му е да включите в диетата повече продукти с високо съдържание на този микроелемент (спанак, бадеми, черен боб, банани). В допълнение към увеличаването на консумацията на храни, богати на магнезий, хранителните добавки са много важни. Изследванията показват, че магнезиевите добавки могат да поддържат оптимални нива на тестостерон в кръвта, особено в комбинация с физически упражнения. За мъжете е много важно да контролират нивото на магнезий в организма за укрепване на силата, сексуално здраве и просто за добро самочувствие.

Бор

Бор подпомага мозъчната дейност, работата на имунната система и опорно-двигателния апарат. Мъжете, които консумират недостатъчно количество зеленчуци и плодове, могат да изпитат дефицит на бора в организма. Според някои проучвания оптималното ниво на болус в тялото има положителен ефект върху здравето на простатата

Сау Палмето

Плодовете на това растение обикновено се използват в добавки за подобряване на здравето на простатата, балансиране на хормоналните нива и предотвратяване на косопад при мъжете. Често се използва от мъже, които искат да повишат нивата на тестостерон по естествен път. Съдържа антиоксиданти: епикатехин и метилгалат - съединения, които предотвратяват увреждането на клетките, намаляват възпалението и предпазват от хронични заболявания.

Калий

Ниското съдържание на калий повишава риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания и може да бъде причина за високо кръвно налягане, което засяга около един на всеки трима възрастни мъже. Ниското ниво на калий води и до: бавна обмяна на веществата; хронична умора; нарушение на храненето; мускулни спазми. Дефицитът на калий се среща най-често при: мъже, които приемат лекарства или диуретици за лечение на високо кръвно налягане, диабет или исхемична болест на сърцето; при тези, които често приемат лаксативи за запек; при мъже с бъбречно или надбъбречно заболяване; вие алкохолици; при мъже, които спортуват повече от един до два часа на ден.

Витамин К

Много важен за формирането и поддържането на здрави кости, съсирването на кръвта и предотвратяването на сърдечни заболявания (които, както е известно, са основната причина за смъртта на възрастни мъже днес). Защо човек може да има дефицит на този витамин? Дефицитът на витамин К се среща по-често: при мъже, които нередовно консумират зеленчуци или млечни продукти; при тези, които приемат антибиотици или лекарства за дълъг период от време; при мъже, които страдат от бъбречни проблеми, като: синдром на раздразнените черва или възпалителни заболявания на червата, които възпрепятстват преглъщането на храна.

Ашваганда

Това е традиционно лекарство от алтернативната медицина, класифицирано като адаптоген. Ashwagandha — е древен лечебен билков препарат с много полезни свойства: намалява тревожността и нивото на стрес; помага в борбата с депресията; повишава нивото на тестостерон; има ефект върху работата на мозъка; спомага за увеличаване на мускулната маса и повишаване на издръжливостта; Намалява нивата на захар и кортизол.

В хранителните добавки, които се предлагат в нашия сайт фигурират всички необходими компоненти за мъжко здраве. 

 

1-32 от 91 (3 стр.) Сравняване0
Доказан опит
Повече от 10 години на пазара с хранителни добавки и хиляди доволни клиенти
Безплатна доставка
За поръчки на стойност над 70 лв - срок от 1 до 3 работни дни
Консултация
24-часова консултация с нашите специалисти по телефон и мейл
Гаранция
Изцяло натурални екстракти, с гаранция за работещи артикули, за подкрепа на вашето здрве