Категории
Количка

Ашваганда, Кордицепс и Шизандра, 60капс

Ашваганда, Кордицепс и Шизандра, 60капс
-10 %

🎁 За поръчки над 100лв - ПОДАРЪК Витамин С, на стойност 25лв!

Не се отнася за продукти, които са на промоция!

39.90 лв.
44.50 лв.
Спестявате: 4.60 лв. (10%)

На най-добра цена: 

 • Подпомага организма при стрес, тревожности и депресивни състояния
 • Балансира нивата на кръвната захар
 • Подпомага организма при вирусни и бактериални инфекции
 • Стимулира сексуалните функции при мъже и жени
 • При хронична кашлица и дихателни инфекции
 • При автоимунни състояния, алергии и астматични пристъпи

Бърза поръчка с телефон

Ще се свържем с вас за уточнение за вашата поръчка.
Експресна доставка за цялата страна ▪ Доставка на следващия работен ден при поръчка до 17:00 ч. ▪ Всяка пратка пътува с опция преглед и тест

Поръчай Ашваганда, Кордицепс и Шизандра за здравето на целия организъм

Представяме Ви нашата нова хранителна Комбинацията Ашваганда, Кордицепс и Шизандра, която е плод на разработка от екип специалисти в Биовитал. Тази хранителна добавка е създадена от високо-стандартизирани екстракти, като трите билки действат синергично върху организма и притежават ценни биологични своиства:

Ашваганда 
✅Понижава нивата на стрес
✅Подържа фертилноста при мъжете,
✅Влияе благоприятно на щитовидната жлеза
✅Силно антидепресантно и противовъзпалитело своиство.

Кордицепс
✅Комбинация от противовъзпалително, имуномодулиращо, антиоксидантно, противораково и антидепресивно действие.
✅Силен антиоксидант, забавящ стареенето
✅Поддържа здрави сърцето и съдовете
✅Повишава сексуалната активност при мъжете

Шизандра
✅Подпомага стомашно-чревния тракт
✅Благоприятства съдречно-съдовата и цетрално-нервнита системи
✅Подобрява кръвообращението
✅Подпомага здравето на кръвните клетки, артериите и кръвоносните съдове

Съдържание :

Екстракт Ашваганда  Екстракт от Ашваганда (Withania somnifera)
(корен)(витанолиди 11 mg [мин. 7%])– 250мг
Органичен екстракт от гъба
Кордисепс (Cordyceps sinensis) (мицел) – 200мг
Органичен екстракт от
Шизандра (Schisandra chinensis) (плод)– 100мг 

Как действат билките в комбинацията на Биовитал?

АШВАГАНДА 

Ашваганда е едно от най-важните растения в Аюрведа. Това е една от добавките, които лекарите препоръчват при редица заболявания.

Богатият състав има многостранно и благоприятно въздействие върху здравето и благосъстоянието на човека. Съединенията, които осигуряват благоприятното за здравето действие на ашвагандата, включват:

 • Витанолиди - намират се в зелената част на растението. Съдържанието на витанолиди осигурява противоракови и антибактериални свойства и подпомага организма в борбата с инфекциите; повишават устойчивостта към стрес и подобряват психическото състояние на организма;
 • Гликовитанолиди - те се съдържат в корена на растението. Те осигуряват адаптогенни свойства на продукта, т.е. помагат му да се адаптира към тежките външни условия, като смекчават вредното въздействие на различни стресови фактори;
 • Сапонини - притежават антивирусни, противовъзпалителни, отхрачващи и диуретични свойства, спомагат за извеждането на токсините от организма;
 • Алкалоиди - имат много широк спектър на действие, от противоракови и антибактериални до антидепресанти.

Свойства на Ашваганда
Проучванията показват, че Ашваганда, известна още като индийският женшен може да бъде източник на здраве и бодрост и да ви помогне да се справите с много здравословни проблеми.

➡️Ашваганда за нервната система
Ашваганда има положително въздействие върху нервната система. Когато се приема редовно, тя подобрява способността за концентрация.  Билката има и успокояващо и антидепресивно действие, облекчава напрежението и тревожността, причинени от прекомерен стрес. Приемът на ашваганда значително подобрява качеството на съня. Това се дължи главно на гликовитанолидите, които са отговорни за намаляване на стреса и нивата на кортизол в кръвта. 

➡️Ашваганда за сърдечно-съдовата система
Все повече хора, дори млади, се борят с високи нива на "лошия" холестерол. Индийският женшен може ефективно да отстрани този проблем. В същото време той повишава нивото на HDL холестерола, който има важни функции в човешкия организъм, като най-вече го предпазва от атеросклероза. Препоръчва се Ашваганда да се приема при нарушения на кръвообращението, мозъчни съдови заболявания, исхемична болест на сърцето, диабет.

➡️Ашваганда и физическа работоспособност
Многобройни проучвания показват, че един от многото положителни ефекти от приема на ашваганда е повишаването на физическата работоспособност. Редовната употреба на тази добавка позволява на спортистите да натрупат по-бързо мускулна маса, но също така им помага да постигнат по-висок аеробен капацитет. Мъжете, които приемат ашваганда, могат да очакват и повишено производство на тестостерон и намалени плазмени концентрации на креатинкиназа, което показва способността за по-бързо възстановяване на мускулите след тренировка.

➡️Ашваганда и либидото
Повишените нива на тестостерон в кръвта означават не само по-голяма физическа работоспособност при хората, които спортуват, но и повишено либидо. Ефектът на ашвагандата върху мъжките репродуктивни клетки също е много очевиден - сперматозоидите при мъжете, които я използват, стават по-подвижни, което от своя страна улеснява оплождането.

➡️Ашваганда като антиоксидант
Ашваганда е известна със своите антиоксидантни свойства - тя има способността да улавя свободните радикали, които са една от причините за по-бързите процеси на стареене, както и за различни заболявания. Едно от тях е ракът.

ГЪБА КОРДИЦЕПС

Гъбата кордицепс се използва от векове в китайската и тибетската медицина като тонизиращо и укрепващо средство, а все повече изследвания потвърждават полезните ѝ свойства.

Какво представлява кордицепсът?
Гъбите от рода Cordyceps привличат вниманието на учените с факта, че в хода на изследванията в тях са открити такива биологично активни вещества като

 • полизахариди,
 • антиоксиданти,
 • коензим Q10,
 • незаменими аминокиселини,
 • ненаситени мастни киселини,
 • фосфолипиди, каротеноиди,
 • витамини Е и С,
 • микро и макроелементи.

Според редица източници съединенията, включени в гъбите кордицепс, могат да проявят висока имуномодулираща, противотуморна, хепатопротективна, антиоксидантна, антимикробна, антивирусна и сорбционна активност.

Полезни свойства на гъбата кордицепс
Китайските лечители приписват на гъбата кордицепс много потенциални ползи за здравето и постепенно се появяват все повече научни доказателства, че твърденията им не са безпочвени.  

➡️Увеличаване на енергията, силата и издръжливостта
Установено е, че кордицепсът може да стимулира производството на АТФ - органично съединение, което осигурява енергия за жизненоважни процеси в живите клетки, като например мускулно съкращение, разпространение на нервни импулси и биохимичен синтез. По този начин се оптимизира използването на кислород от организма и се повишава физическата активност и издръжливост.

Повишена физическата активност след прием на кордицепс се наблюдава дори при хора в напреднала възраст.

➡️Антиоксидантна защита и забавяне на стареенето
Проучванията върху състава на гъбите разкриват високото им съдържание на антиоксиданти - съединения, които предпазват организма от окисление със свободни радикали и имат потенциал за забавяне на стареенето.

➡️Имуномодулиращо действие
За най-вероятен механизъм на действие на кордицепса върху имунната система се смята модулирането на нивото на интерлевкин-2, който е фактор за растежа и диференциацията на Т-лимфоцитите и NK-клетките и участва в регулирането на координацията и функционирането на факторите на вродения и придобития имунитет 

Кордицепинът и кордицепиновата киселина, биологично активни вещества, произвеждани от тези гъби, могат да се се боряг с много вируси, включително аденовируси, грипни, хепатитни и херпесни вируси, да унищожават патогенни и болестотворни бактерии в целия организъм и да се борят с много познати на науката инфекции.

➡️Поддържане на нормална кръвна захар
Нарушаването на глюкозо-инсулиновата хомеостаза води до развитие на затлъстяване, метаболитен синдром и захарен диабет. Кордицепсът може да поддържа нивата на кръвната захар в здравословни граници, като по този начин намалява рисковете от тези патологии. 

➡️Поддържане на сърцето и кръвоносните съдове
Вече има доказателства, че кордицепсът може да поддържа нормален сърдечен ритъм, да намалява риска от сърдечна недостатъчност и да понижава нивата на лошия холестерол и триглицеридите с ниска плътност.

➡️Повишаване на сексуалната активност при мъжете
В китайската медицина гъбата кордицепс традиционно се използва за подобряване на сексуалната функция при мъжете. Изследванията потвърждават способността ѝ да повишава либидото и сексуалната активност, както и да възстановява нарушената репродуктивна функция. Полезните свойства на кордицепса се използват активно и днес в китайската народна медицина. Гъбата се използва както за общо укрепване на организма, така и за симптоматично облекчаване на различни състояния, като например:

✅физическа и умствена умора;
✅намален имунитет;
✅вирусни инфекции;
✅нарушения на сърдечно-съдовата система;
✅възпалителни процеси на стомашно-чревния тракт;
✅сексуална дисфункция.

За поддържане на общия тонус на организма, гъбата кордицепс може да се използва и от здрави хора.

ШИЗАНДРА

Плодовете на шизандрата, известни още като китайски лимонник привличат вниманието на съвременните фитофармаколози поради широкия си спектър от ползи за здравето, включително за храносмилателната, нервната и имунната система.

Понякога Шизандра се използва самостоятелно, но често се добавя към формули с други растения, както в билкова комбинация на БИОВИТАЛ

Шизандра влияе върху благоприятно върху симпатиковата и централната нервна система, както и върху стомашно-чревния тракт, имунната, ендокринната, дихателната и сърдечносъдовата система. Проучванията показват, че тя помага в борбата с оксидативния стрес, което може да намали възпалението и да предотврати загубата на здрави тъкани и органи.

➡️Използване на Шизандра в китайската медицина
Шизандра се счита за адаптогенно и ергогенно растение. Използва се в ТКМ за стимулиране на централната нервна система, защита на черния дроб и намаляване на риска от хронични заболявания.

Шизандра обикновено се използва при симптоми като :

 • диария,
 • проблеми с дишането и белите дробове,
 • често уриниране,
 • незадържане на урина,
 • прекомерно изпотяване,
 • нарушения на съня,
 • силна жажда,
 • раздразнителност и забравяне,

но не се занимава с първопричината за тези състояния. Тъй като по своята същност шизандра е билка, а не лекарство

➡️Ползи от шизандра за мозъчната функция
Според изследвания плодовете на шизандра могат да подпомогнат неврогенеративната дейност. Шизандра съдържа полифеноли лигнани, които могат да помогнат при различни невродегенеративни заболявания, а също така имат и други ползи за здравето, като например поддържане на здравето на черния дроб и естрогенния баланс.

➡️Ползи от шизандра за сърцето и съня
Шизандра се използва в TКM за успокояване на сърцето и може също да помогне при учестен пулс и безсъние. Традиционно се включва в билкови състави за предотвратяване на безсъние, балансиране на емоциите и справяне с тревожността.

➡️Ползи от шизандра за стомаха
Плодовете на шизандра могат да тонизират бъбреците като за целта  засилват функцията на митохондриите във всяка клетка, създавайки повече енергия за цялостната работа на надбъбречните жлези. Помага за спиране на уринарна инконтиненция, сперматорея, вагинално течение и често уриниране, причинени от бъбречна недостатъчност.

➡️Ползите от шизандра в борбата с кашлицата
Шизандра се използва успешно при хронична и магарешка кашлица. Според TCM, киселият вкус помага за свързване на влагата в белите дробове, като успокоява раздразнените бели дробове.

Начин на употреба

По 1 таблетка два пъти дневно с повече вода

Важно

❌Да не се превишава препоръчителната дневна доза;
❌Да не се употребява като заместител на разнообразно хранене;
❌Да се съхранява на сухо, хладно място и проветриво място, недостъпно за малки деца;
✅За максимални резултати, специалистите препоръчват минимален прием от 3 месеца;
✅Възможно е да почувствате подобрение от  първите седмици;

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА предлагаме за поръчки над 70 лв. до офис на СПИДИ.

Доставката се заплаща допълнително от купувача.

Работим с куриерски фирми СПИДИ и ЕКОНТ, като доставката се извършва до офис на куриерската фирма или до ваш адрес.

Точната сума на доставка може да видите след като добавите желаните от вас продукти в кошницата и посочите данните си за доставка: 

 • Доставката до офис на Спиди е 4.50 лв.
 • Доставката до точен адрес чрез Спиди е 6.50 лв.
 • Безплатна доставка чрез Спиди за поръчки над 70 лв.
 • Доставка до офис на Еконт е 8.50 лв.
 • Доставка до точен адрес чрез Еконт е  9.90 лв.

Всички поръчки се обработват в работно време, както следва:

 • Понеделник - Петък: 09.00ч - 17.00ч с доставка на следващ ден!
 • Поръчки подадени след 17:00ч се обработват на следващия ден!
 • Поръчки подадени в интервала: Петък след 17:00ч - Понеделник до 09:00ч се обработват в Понеделник и се изпълняват във Вторник.

*Поръчки подадени по време на официални празници се обработват и изпълняват спрямо работното време на "Спиди". Моля, прочетете Пълните условия за доставка

Имaтe зaпитвaнe зa дaдeн пpoдyĸт?

Haшите консултанти c paдocт щe Bи пoмoгнат пpи избopa нa пoдxoдящ зa Bac пpoдyĸт и ще отговорят на всички ваши въпроси. Koнcyлтaциятa e нaпълнo бeзплaтнa! 

Изпpaти ни e-мeйл нa: sales@biovital.bg или ни ce oбaди нa 0887 599 268

Поръчките в нашия сайт стават по три начина : 

1. Направете БЪРЗА ПОРЪЧКА, като впишете в полето си телефонен номер, а нашите консултанти ще се свържат с Вас. 

2. Можете Вие да се обадите по телефона на нашите консултанти 0887 599 268

3. Стандартна поръчка. Вижте видеото.

Полезни статии

23.12.2023 АВОКАДО КАЛОРИИ, ПОЛЗИ. КОЙ НЕ ТРЯБВА ДА ЯДЕ АВОКАДО?
bojidar 0
Авокадото вече се е превърнало в символ на здравословен начин на живот. Заради високото съдържание на здравословни мастни киселини и витамини, както веганите, така и феновете на кето диетата го обожават. Авокадото е естествен диуретик. Подпомага изхвърлянето на излишната вода и намалва подуването. Освен това авокадото е богато на калий и допълнително намалява задържането на вода.
05.12.2023 АРТЕРИАЛНА ХИПЕРТОНИЯ - ПРИЧИНИ, СИМПТОМИ, ЛЕЧЕНИЕ И ДИЕТА
bojidar 0
Артериалната хипертония - така наречененото високо кръвно е най-често срещаното заболяване на сърдечно-съдовата система днес. Хипертонията представлява високо кръвно налягане , което често надвишава 140/90. Постоянно повишено кръвно налягане се наблюдава при всички хора, които често изпитват вазоспазъм - внезапно свиване на мускулните стени на артерията. Според много специалисти в областта на съдовите заболявания артериалната хипертония най-често възниква поради нарушения на кръвообращението. Сърдечната недостатъчност също е включена в списъка на причините, които провокират развитието на хипертония, която за тази категория пациенти служи като предвестник на смъртоносни заболявания: инсулт , инфаркт и др.
13.01.2024 БАНАНИ КАЛОРИИ! КАКВО ЛЕКУВА БАНАНА, ВРЕДА ОТ БАНАНИТЕ
bojidar 0
Бананите са не само вкусна храна, но и изключително здравословна, макар и доста калорична. В 100 г пресни банани се съдържат 89 ккал, а в сушените плодове тази цифра достига почти 300 калории= Учените са изчислили, че човек, който яде 4 банана на ден, покрива 100% от нуждите на организма от калий и магнезий. Не е тайна, че тези два микроелемента са необходими за нормалното функциониране на сърдечния мускул.

Мнения, отзиви и коментари за Ашваганда, Кордицепс и Шизандра, 60капс

 • (5)

Общо отзвиви (7)
Кликнете тук, за да оставите отзив или коментар към продукт.


Яндекс.Метрика