Категории
Количка
Диабет

Диабет

ВИЖТЕ НАЙ-ДОБРИТЕ ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ПРИ ЗАХАРЕН ДИАБЕТ прочетете повече

Изберете от нашата широка гама хранителни добавки, предназначени за диабетици, за да подпомогнете тяхната специализирана диета и цялостното им благосъстояние. В нашия онлайн магазин разбираме предизвикателствата, пред които са изправени хората с диабет, и се стремим да им предоставим необходимите средства за ефективно управление на състоянието им. Нашата селекция от хранителни добавки за диабетици е внимателно подбрана, като са взети предвид активните съставки, чието действие е научно доказано.

425млн души по света страдат от диабет

По данни на Международната органиция диабетът засяга приблизително 425 милиона души по света. Управлението на диабета не е свързано само с приема на лекарства, а и с възприемане на здравословен начин на живот и информиран избор на хранителен режим. Допълващите терапии, като например хранителните добавки, играят важна роля в подкрепа на цялостното управление на диабета. Всъщност Американската диабетна асоциация съобщава, че 31% от пациентите включват хранителни добавки в режима си на лечение.

Важно е да се отбележи, че хранителните добавки не са заместител на предписаните лекарства. Те имат за цел да допълнят съществуващото лечение и да подпомогнат оптимизирането на диетата на пациента. Въпреки че хипогликемичните лекарства, като инсулин и перорални медикаменти, са основното лечение на диабета, хранителните добавки могат да осигурят допълнителна подкрепа.

Основни компоненти в добавките за диабет

  1. Една от най-популярните съставки в хранителните добавки за диабетици е алфа-липоевата киселина. Този антиоксидант спомага за регулиране на енергийния метаболизъм, подобряване на инсулиновата чувствителност и защита от оксидативно увреждане, причинено от високите нива на кръвната захар. Клинични проучвания показват, че приемът на алфа-липоева киселина заедно със стандартните лекарства за диабет може да доведе до значително намаляване на нивата на глюкозата и гликирания хемоглобин.
  2. Екстрактът от канела е друга често използвана съставка в хранителните добавки при диабет. Установено е, че канелата повишава чувствителността на тъканите към инсулина, което го прави по-ефективен при управлението на нивата на кръвната захар. Изследванията показват, че приемът на добавки с канела може да повиши ефективността на хипогликемичната терапия и да намали нивата на глюкозата, особено при лица с преддиабет.
  3. Гимнема-та, получена от тропическо растение, е наречена "унищожител на захарта" поради способността ѝ да намалява усвояването на глюкозата в червата и да стимулира освобождаването на инсулин. Клинични проучвания са доказали нейната ефективност за намаляване на нивата на глюкозата и гликирания хемоглобин както при диабет тип 1, така и при диабет тип 2. Освен това гимнемата потиска усещането за сладък вкус, което може да помогне на хората да намалят консумацията на сладки храни.
  4. Екстрактът от Салация, получен от храст, произхождащ от Индия и Шри Ланка, доказано активира въглехидратния метаболизъм и намалява нивата на захарта при диабет тип 2. Той влияе и върху метаболизма на мазнините, което води до намаляване на нивата на триглицеридите и холестерола. Екстрактът от салатия се понася добре и има висок профил на безопасност.
  5. Предполага се, че момордика, известна също като горчив пъпеш, проявява инсулиноподобни ефекти и намалява чернодробната глюконеогенеза. Въпреки че доказателствата за ефикасността ѝ при диабет са противоречиви, тя остава популярна съставка в хранителните добавки за диабет. Важно е обаче да се отбележи, че момордика може да предизвика коремен дискомфорт и диария при перорален прием и е противопоказана за бременни жени и такива, които планират да заченат, поради абортиращите си свойства.

Витамини и минерали при диабет

В допълнение към тези специфични съставки нашите хранителни добавки за диабетици могат да включват и витамини и минерали, които оказват пряко въздействие върху въглехидратния метаболизъм.

  • Хромът, основен микроелемент, подпомага инсулиновата активност и функционирането на бета-клетките на панкреаса. Нашите внимателно разработени хранителни добавки могат да съдържат хром в количества от 200 микрограма до 1000 микрограма.
  • Дефицитът на магнезий е типичен проблем при нарушение на въглехидратния метаболизъм. Според проучвания ниските нива на магнезий при диабет тип 2 се откриват при 25–38% от пациентите и като цяло са характерни за пациенти с неконтролиран диабет. Магнезият участва в нормалната секреция на инсулин и неговия ефект върху телесните тъкани. Според систематичен преглед, 8 от 12 проучвания потвърждават, че добавките с магнезий за 6-24 седмици при диабет тип 2 и преддиабет помагат за понижаване на нивата на кръвната захар в сравнение с плацебо. Освен това, всяко увеличение с 50 mg на приема на магнезий води до допълнително 3% намаление на гликемията при пациенти с минерален дефицит
  • Смята се, че дефицитът на витамин D е рисков фактор за диабет тип 2. Според изследването 72% от пациентите със ЗД тип 2 имат дефицит на „слънчевия“ витамин. Механизмът на ефекта на витамин D върху въглехидратния метаболизъм се основава на способността му да подобрява функцията на бета-клетките на панкреаса и да повишава чувствителността на тъканите към инсулин. Според проучвания, ако приемате 4500 IU витамин D на ден при захарен диабет тип 2 в продължение на 2 месеца, можете да намалите нивото на глюкозата и гликирания хемоглобин

Преди да включите каквито и да било хранителни добавки в плана си за управление на диабета, е изключително важно да се консултирате с вашия лекуваш лекар. Той може да ви даде персонализирани препоръки .

В нашия онлайн магазин ние поставяме на първо място качеството и безопасността на нашите продукти. Ние произвеждаме и работим с реномирани производители, а съставките, които се използват са с доказани качества.  С нашата широка гама от хранителни добавки за диабетици ние се стремим да ви подкрепим в оптимизирането на вашето здраве и ефективното управление на диабета. Пазарувайте при нас още днес и направете крачка към по-здравословно бъдеще.

Отказ от отговорност: Информацията, предоставена в това описание, е само с образователна цел и не трябва да се счита за медицински съвет. Винаги е препоръчително да се консултирате с медицински специалист, преди да започнете да приемате нови хранителни добавки или да правите промени в плана си за лечение.

 

1-22 от 22 (1 стр.) Сравняване0
Доказан опит
Повече от 10 години на пазара с хранителни добавки и хиляди доволни клиенти
Безплатна доставка
За поръчки на стойност над 70 лв - срок от 1 до 3 работни дни
Консултация
24-часова консултация с нашите специалисти по телефон и мейл
Гаранция
Изцяло натурални екстракти, с гаранция за работещи артикули, за подкрепа на вашето здрве