Категории
Количка

Заболявания

19.09.2023 АЛКОХОЛНА ЦИРОЗА НА ЧЕРНИЯ ДРОБ - СИМПТОМИ И ЛЕЧЕНИЕ
bojidar 0 184
Алкохолната (токсична) цироза на черния дроб е обширно увреждане на органа, което се развива на фона на продължителна употреба на алкохолни напитки. Процесът се характеризира със смъртта на чернодробните клетки и заместването на естествените му тъкани с фиброзни влакна с образуването на малки белези. В резултат на това органът престава да функционира нормално и да се справя с основните си функции.
19.09.2023 ГРИП - 22 ВЪПРОСА И ОТГОВОРА ЗА ЗАБОЛЯВАНЕТО
bojidar 0 176
Всеки от нас е боледувал от грип, по правило на всеки се случва веднъж годишно. Разбира се, възникват въпроси какво може да се направи по време на това заболяване и от какво е по-добре да се въздържате. По-долу сме отговорили на най-популярните въпроси за грипа за вас:
18.09.2023 ГРИП - СИМПТОМИ, ЛЕЧЕНИЕ И ПРЕПОРЪКИ
bojidar 0 165
Грипът е остро инфекциозно заболяване на дихателните пътища, причинено от грипния вирус. Включен в групата на острите респираторни вирусни инфекции (ОВИ). Периодично се разпространява под формата на епидемии и пандемии. При повечето хора симптомите на грип изчезват в рамките на една седмица без медицинска помощ. Но грипът може да причини тежки заболявания и дори смърт, особено при хора в риск. 
18.09.2023 БЪБРЕЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ ПРИ МЪЖЕТЕ И ЖЕНИТЕ
bojidar 0 202
Бъбречните заболявания при мъжете и жените включват различни патологии, които пречат на нормалното функциониране на тези органи на отделителната система. Всяко заболяване има своя специфика, различна клинична картина и методи на лечение.
17.09.2023 КАМЪНИ В ЖЛЪЧКАТА -ПРИЧИНИ, СИМПТОМИ И ЛЕЧЕНИЕ
bojidar 0 212
Жлъчнокаменната болест е заболяване, характеризиращо се с образуване на камъни в жлъчния мехур и неговите канали поради нарушаване на определени метаболитни процеси. Друго име за заболяването е холелитиаза.
17.09.2023 КАК ДА НАМАЛИМ БОЛКАТА ПО ВРЕМЕ НА МЕНСТРУАЦИЯ?
bojidar 0 158
Болката по време на менструация (алгоменорея), може значително да помрачи ежедневието на всяко младо момиче или жена. Статистиката за честотата на менструалните болки показва, че най-малко 60% от жените в репродуктивна възраст са податливи на това състояние. Болката може да бъде толкова силна, че на нейния фон да се развият конвулсии и дори припадък .
14.09.2023 АТЕРОСКЛЕРОЗА - ОСЕМ ПРОДУКТА, КОИТО ПОМАГАТ
bojidar 0 246
Кои са осемте продукта с доказана ефективност при атеросклероза? Основата е взета от продукти, които са доказали своята ефективност в международни проучвания. 
10.09.2023 АТЕРОСКЛЕРОЗА - ПРИЧИНИ, СИМПТОМИ, ДИАГНОСТИКА И ЛЕЧЕНИЕ
0 311
Атеросклерозата е хронично заболяване на кръвоносните съдове, при което „лошият” холестерол и други LDL се отлагат по вътрешните им стени под формата на плаки, а самите стени губят своята еластичност. Съдовете постепенно се втвърдяват поради отлагането на мазнини и варовик по стените, губят своята еластичност и в резултат на това се стесняват, което намалява достъпа на кръвта до органите. В крайна сметка съдът може да се затвори напълно. А когато това е придружено от нарушение на кръвосъсирването, има склонност към тромбоза и настъпва исхемично увреждане на органите.
10.09.2023 25 ПРИЧИНИ ЗА БОЛКИ В КОЛЕНЕТЕ - СИМПТОМИ И ЛЕЧЕНИЕ
bojidar 0 290
Болката в коляното е признак на патологичен процес, който може да се развие в костни, хрущялни или мекотъканни структури. Причината за симптомите на болката може да бъде травматични фактори, дегенеративни процеси, възпалителни заболявания на ставата или периартикуларните елементи. В този случай пациентите могат да усетят остра, пулсираща, пареща или болезнена болка, която може да се увеличи с движение в ставата.
05.09.2023 ОМАЗНЕН ЧЕРЕН ДРОБ - СТАДИИ, ПРИЧИНИ И ЗАБОЛЯВАНИЯ
bojidar 0 309
Мастна дегенерация на черния дроб, мастна хепатоза, чернодробна стеатоза - всички тези понятия отразяват едно и също патологично състояние, което може да се развие поради влиянието на голямо разнообразие от фактори. Стереотипът, че само хората с наднормено тегло и алкохолиците страдат от омазняване на черния дроб е подвеждащТова заболяване се причинява не само от прекомерната консумация на алкохол, но и от нездравословното хранене и заседналия начин на живот, които са характерни за голяма част от населението.
1-10 от 53 (6 стр.)